Dom » Bezpieczeństwo dziecka w sieci

moni
1 rok, 10 miesięcy temu
przez moni

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Dziś trafiłam na Waszą stronę. Przeczytałam kikla artykułów i zainteresował mnie temat bezpieczeństwa naszych dzieci w sieci. Ostatnio mój mąż zakupił program Strażnik Ucznia 2.0. Na początku wydawało mi się to dość dziwnym pomysłem. Jednak teraz stwierdzam , że to rewelcyjne rozwiązanie. Nie musimy cały czas kontrolowac syna, sprawdzając co robi przed komputerem. Możemy sami okreslić czas jaki ma spędzić przy kompie, zablokować mu strony z zakazanymi słowami. Od czasu kiedy ten program pojawił się w naszym domu mogę czuć się bardziej bezpieczna, iż nie stanie mu się nic złego. Pozdrawiam wszystkich rodziców

scriptoris
1 rok, 7 miesięcy temu
przez scriptoris

Zgadzam się z Tobą Moni to bardzo ważne, żeby to kontrolować. W sieci czeka na dzieciaki masa niebezpieczeństw.

Dan
1 rok, 7 miesięcy temu
przez Dan

Moni a ile kosztuje taki program?

bbarr
1 rok, 7 miesięcy temu
przez bbarr

Fajna sprawa, nie miałaś niespodzianek? Chciałabym kupić. Mogłabyś napisać, czy są jakieś słabe strony programu?

Agnieszka
1 rok, 6 miesięcy temu
przez Agnieszka

Takich programów jest więcej, niektóre są za darmo. Kilka znajdziecie nawet w tym serwisie pod linkiem http://www.dlarodzinki.pl/artykul/czytaj/blokady-i-filtry-rodzicielskie,490/

Antoni_Szafranski
5 miesięcy temu
przez Antoni_Szafranski

Zgadzam sie z Panstwem, oj zgadzam sie. Z tego co rozmawialem ze znajomym to w internecie pelno jest pokus dla naszych pociech, takze trzeba nalozyc im jak to sie mowi pewne ograniczenia. Z moim Kamilem to generalnie siadam czesto do stolu i mowie co wolno, a czego nie. Mamy do siebie zaufanie, jednak wiem, ze to jest tego typu zuch, ze moglby mnie oklamac... Pozostaje mi wiec sprawdzac historie przegladanych portali. Syn ma zakaz kasowania historii, jak sie tylko dopatrze jakiejs luki w wykazie to zaraz pytam. A prawda na wierzch wyplywa szybko - takie zycie.

Odpowiedź

Wybacz, musisz być zalogowany.

Włącz player
Napisz artykuł
Letnie podróże

Gdzie najchętniej spędzacie wakacje?

autor bloga: misio
misio

Michał ( mój szkrab 3 latek ) zasnął około godziny 21,00 , czyli jak zwykle . Później codzienny rytuał czyli , karmienie kotów , bo mamy hodowle kotów RUS niebieskich i ABY abisyńskich ...