Dziecko » Antyalergiczna pościel?
1 rok, 3 miesiące temu przez asik |
Przeczytałam tutaj w jednym z artykułów, dotyczącym domu małego alergika o antyalergicznej pościeli jednak nie było w nim podanych żadnych konkretów na ten temat (firmy, ceny, dostępności, materiałów). Wiecie coś na ten temat może? |
|---|---|
1 rok, 3 miesiące temu przez Agnieszka |
konkretów pewnie nie ma, bo wystarczy w google wpisać "pościel antyalergiczna dla dzieci" i wyskakują setki adresów :))) |
1 rok, 3 miesiące temu przez asik |
Hm.. jak wpisałam tak w wyszukiwarkę, to nic konkretnego nie wyskakuje. Pojawiła mi się aukcja allegro z pościelą wełnianą, z runa owczego a to chyba nie jest najlepsza sprawa. Jedwabne też mi się nie podobają. Chciałabym jakąś bawełnianą, w pełni naturalną. Jeszcze są takie, co mają w środku włókno z ziaren kukurydzy. Może to jest dobre? |
1 rok, 2 miesiące temu przez nadwigrami |
Polecam quelle.pl,maja taka posciel,tylko gorzej z wymiarami,poniewaz jest to niemiecka produkcja.Ja korzystalam juz z zkupów z ich strony i wszystko jest w porzadku. |
10 miesięcy temu przez Ja_Alergik |
Proszę poszukać na stronach JaAlergik.pl |
9 miesięcy, 3 tygodnie temu przez grazka4 |
Mój maluch jest alergikiem, stosuję tą pościel z wypełnieniem kukurydzianym i jestem zadowolona. Mieliśmy problem z podrażnioną skórą podczas snu, teraz objawy minęły. Pościel kupiliśmy na allegro firmy Feretti. Pozdrawiam. |
8 miesięcy temu przez nipsu |
pościel wełniana jest antyalergiczna, oczywiście jeśli nie jest się uczulonym na samą wełnę. ale na Allegro bym nie kupowała (a już tym bardziej na pokazach). radzę poszukać w sklepach internetowych - jest duży wybór (merynos, kaszmir, wielbłąd) i całkiem rozsądne ceny. |
8 miesięcy temu przez MagdaMalaMi |
moja mała Lenka też ma problemy z alergią na kurz i roztocza. Lekarz poradził mi wymianę pościeli na wełnianą, ponieważ wełna ma w sobie lanolinę, która nie wchłania kurzu i nie jest siedliskiem roztoczy. Kupiłam pościel Coconti (adres www.coconti.com). W Internecie taniej. Teraz nasza księżniczka przesypia całą noc :) Aha... trzeba tylko sprawdzić, czy brzdąc nie jest uczulony na wełnę. |
8 miesięcy temu przez deborah83 |
Magda.Mała.Mi -> moja siostra też ma tą pościel, właśnie z tego sklepu i bardzo sobie chwali. |
5 miesięcy, 1 tydzień temu przez Marysiaxx |
Jeżeli moge polecić , to może pomoże adres tego sklepu. http://www.zdrowaposciel.amy.com.pl/ Już sama nazwa zrdrowa :-). Jak moj Antoś się urodził, dostal caly zestaw pościeli od Dziadków i naprawde jesteśmy zadowoleni. |
5 miesięcy temu przez Antoni_Szafranski |
Sam swojego czasu mialem problemy z alergiami mojego syna - Kamila. Kupilem mu psa, jednak okazalo sie, ze chlopak wprost wariuje na sam kontakt z siercia. Prychal, kichal - dostawal wysypki na brzuchu i twarzy - to byla prawdziwa gehenna. Bralo sie to pewnie tez z tego, ze pies byl duzy (prawdziwe bydle - wilczur), a mieszkanie mamy male bo 2 pokoje. Nie wietrze tez za czesto zima, bo przeciez moze krzyz zawiac i gotowe nieszczescie jak ja to mowie. Stanelo w koncu na tym, ze psa trzeba bylo wypuscic do lasu... Syn plakal, darl sie z 3 tygodnie, ale co ja mialem poradzic. A taka posciel - dobra rzecz, choc mysle, ze lepsze sa rozwiazania radykalne. Ktos moze sie klocic, ale ja jestem po prostu tego typu czlowiekiem i tyle w temacie. |
4 miesiące, 3 tygodnie temu przez wiolka123 |
Ja mogę polecić pościel firmy Paradies- naprawdę rewalacyjna. Syn jest uczulony a pod nią śpi aż miłó:):) Mozna kupić w salonie Maxcotton, mają też sklep internetowy sklep.maxcotton.pl |
Odpowiedź
Wybacz, musisz być zalogowany.