Dziecko » Antyalergiczna pościel?

asik
1 rok, 3 miesiące temu
przez asik

Przeczytałam tutaj w jednym z artykułów, dotyczącym domu małego alergika o antyalergicznej pościeli jednak nie było w nim podanych żadnych konkretów na ten temat (firmy, ceny, dostępności, materiałów). Wiecie coś na ten temat może?

Agnieszka
1 rok, 3 miesiące temu
przez Agnieszka

konkretów pewnie nie ma, bo wystarczy w google wpisać "pościel antyalergiczna dla dzieci" i wyskakują setki adresów :)))

asik
1 rok, 3 miesiące temu
przez asik

Hm.. jak wpisałam tak w wyszukiwarkę, to nic konkretnego nie wyskakuje. Pojawiła mi się aukcja allegro z pościelą wełnianą, z runa owczego a to chyba nie jest najlepsza sprawa. Jedwabne też mi się nie podobają. Chciałabym jakąś bawełnianą, w pełni naturalną. Jeszcze są takie, co mają w środku włókno z ziaren kukurydzy. Może to jest dobre?

nadwigrami
1 rok, 2 miesiące temu
przez nadwigrami

Polecam quelle.pl,maja taka posciel,tylko gorzej z wymiarami,poniewaz jest to niemiecka produkcja.Ja korzystalam juz z zkupów z ich strony i wszystko jest w porzadku.

Ja_Alergik
10 miesięcy temu
przez Ja_Alergik

Proszę poszukać na stronach JaAlergik.pl

grazka4
9 miesięcy, 3 tygodnie temu
przez grazka4

Mój maluch jest alergikiem, stosuję tą pościel z wypełnieniem kukurydzianym i jestem zadowolona. Mieliśmy problem z podrażnioną skórą podczas snu, teraz objawy minęły. Pościel kupiliśmy na allegro firmy Feretti. Pozdrawiam.

nipsu
8 miesięcy temu
przez nipsu

pościel wełniana jest antyalergiczna, oczywiście jeśli nie jest się uczulonym na samą wełnę. ale na Allegro bym nie kupowała (a już tym bardziej na pokazach). radzę poszukać w sklepach internetowych - jest duży wybór (merynos, kaszmir, wielbłąd) i całkiem rozsądne ceny.

MagdaMalaMi
8 miesięcy temu
przez MagdaMalaMi

moja mała Lenka też ma problemy z alergią na kurz i roztocza. Lekarz poradził mi wymianę pościeli na wełnianą, ponieważ wełna ma w sobie lanolinę, która nie wchłania kurzu i nie jest siedliskiem roztoczy. Kupiłam pościel Coconti (adres www.coconti.com). W Internecie taniej. Teraz nasza księżniczka przesypia całą noc :) Aha... trzeba tylko sprawdzić, czy brzdąc nie jest uczulony na wełnę.

deborah83
8 miesięcy temu
przez deborah83

Magda.Mała.Mi -> moja siostra też ma tą pościel, właśnie z tego sklepu i bardzo sobie chwali.

Marysiaxx
5 miesięcy, 1 tydzień temu
przez Marysiaxx

Jeżeli moge polecić , to może pomoże adres tego sklepu. http://www.zdrowaposciel.amy.com.pl/ Już sama nazwa zrdrowa :-). Jak moj Antoś się urodził, dostal caly zestaw pościeli od Dziadków i naprawde jesteśmy zadowoleni.

Antoni_Szafranski
5 miesięcy temu
przez Antoni_Szafranski

Sam swojego czasu mialem problemy z alergiami mojego syna - Kamila. Kupilem mu psa, jednak okazalo sie, ze chlopak wprost wariuje na sam kontakt z siercia. Prychal, kichal - dostawal wysypki na brzuchu i twarzy - to byla prawdziwa gehenna. Bralo sie to pewnie tez z tego, ze pies byl duzy (prawdziwe bydle - wilczur), a mieszkanie mamy male bo 2 pokoje. Nie wietrze tez za czesto zima, bo przeciez moze krzyz zawiac i gotowe nieszczescie jak ja to mowie. Stanelo w koncu na tym, ze psa trzeba bylo wypuscic do lasu... Syn plakal, darl sie z 3 tygodnie, ale co ja mialem poradzic. A taka posciel - dobra rzecz, choc mysle, ze lepsze sa rozwiazania radykalne. Ktos moze sie klocic, ale ja jestem po prostu tego typu czlowiekiem i tyle w temacie.

wiolka123
4 miesiące, 3 tygodnie temu
przez wiolka123

Ja mogę­ polecić pościel firmy Paradies- naprawdę rewalacyjna. Syn jest uczulony a pod nią śpi aż miłó:):) Mozna kupić w salonie Maxcotton, mają też sklep internetowy sklep.maxcotton.pl

Odpowiedź

Wybacz, musisz być zalogowany.

Włącz player
Napisz artykuł
Letnie podróże

Gdzie najchętniej spędzacie wakacje?

autor bloga: justynanm
justynanm

Witajcie. Mam na imię Justyna i jestem dumną mamą nieco większego dziecka,ale jeszcze dziecka.